Mikrohøjskolen
FOTO-Galleri
Fotoprojekter & masterclasses
Højskoleaftener
Gæstelærere
Baggrund
Lederteam

 

FOTO-Galleri


I forårs- og efterårsmånederne 2018 vil grupper på 5-15 pers., der ønsker en introduktion til fotografiet som kunstart, være velkomne på anmeldt besøg og mod entré. Der vil være rundvisning i den aktuelle udstilling, samtale om billederne og en kop kaffe med småkager til.

 

Perioder:
1/3 - 31/5   2018
1/9 - 30/11 2018

               
Besøgsvarighed: ca. 1 time.

Entré: 50 kr. pro pers.

Forhåndsbestilling senest 2 uger før på: info@finnthrane.dk .


"Dig og de andre" © F. Thrane 1980

 

 

 

 

Et udvalg af

ELI PONSAINGS KUNSTNERISKE ARV 

 tilbydes kunstforeninger til udstilling og private til købs

Eli Ponsaing på sygehuset, 10. maj 2013   (F.T. fot.)

 

I Finn Thranes tid som leder af Museet for Fotokunst på Brandts blev billedkunstneren Eli Ponsaing fundet værdig til udstilling hele fire gange, to gange som part af gruppeudstilling, to gange separat. Årsagen var den simple, at manden udviklede sig, og det fortsatte han med helt op i sin høje alderdom.

Et halvt års tid før Ponsaings 90-årsdag, sept. 2012, bad han undertegnede skrive intro'en til en bog, hvis hensigt var at samle lidt op på hans værk og samtidig kaste lys over hans livsfilosofi. Bogen, der fik titlen "Ude & Inde" udkom, og Ponsaing var glad. Hvor glad erfarede jeg først, da han i foråret 2013 blev alvorligt syg, og jeg under et besøg hos ham fik overdraget over éthundrede af hans smukt indrammede værker som gave. Ved sygesengen fik jeg at vide, at han håbede, jeg kunne bruge dem til at sammensætte små eller store udstillinger til støtte for Mikrohøjskolen og til ihukommelse af ham.

Det var - og er - en kær forpligtelse. Eli Ponsaing døde i forsommeren 2013, men allerede i august samme år kom der følere fra Hillerød Kulturhus, der ønskede sig en stor retrospektiv visning af hans værk. Mindeophængningen åbnede i januar 2014 med over ethundrede ferniseringsgæster og god presse, og der blev købt et antal værker.

Men Mikrohøjskolens Kunstgalleri har fremdeles en betydelig samling af Ponsaings værker til salg for interesserede, såvel indrammede som uindrammede. Besigtigelse kan aftales ved opringning til 6532 1828 eller pr. mail på info@finnthrane.dk . Velkommen!
Finn Thrane

PS :
I det sene efterår 2016 var et udvalg af Ponsaings værker udstillet i Odense Koncerthus i regi af Odense Symfoniorkesters Kunstforening. Et enkelt billede blev solgt.                                                                                                                    

 


  Fra ophængningen af Eli Ponsaings værk i Hillerød Kulturhus' store, smukke Vandrehal. Der er 85 værker på vægge og i montrer

 


Et udpluk af Ponsaing-billeder til forsendelse                          Af Eli Ponsains virtuose farveserie med vindues-giner

 

 

 TEMA GALLERIET

Mikrohøjskolens faste galleri, TEMA GALLERIET,  bruger titlen for efterårets foto-kursus, "Portrættets mangfoldighed", som  rettesnor for ophængningen i sæsonens andet halvår.

Naturligvis kommer der på ny danske og internationale fotografers værker på væggen - det er blot et spørgsmål om hvilke? For arkivet har 8-900 værker at vælge imellem, og både genre og navn kan være afgørende...Afgørelsen falder engang i januar, hvor den nye udstilling kurateres. Derfor må Galleriets øvrige gæster, som måtte være interesserede i fotografi og ønsker at forhåndsbestille et besøg, have tålmodighed med nysgerrigheden frem til september. Ring gerne medio januar på 6532 1828. Venlig hilsen, F. Thrane.

 


Den australske kurator, Alasdair Foster, på besøg i Tema-Galleriet

 


Mikrohøjskolen for udsyn og indsigt
Hverringevej 177, Viby
DK-5300 Kerteminde
Finn Thrane
Telefon: +45-6532 1828
E-mail: info@finnthrane.dk
Web: www.finnthrane.dk
Lisbet Marschner
Telefon: +45-8657 7370
E-mail: lisbetmarschner@hotmail.com
Web: www.lisbetmarschner.dk