Mikrohøjskolen
FOTO-Galleri
Fotoprojekter & masterclasses
Højskoleaftener
Gæstelærere
Baggrund
Lederteam

 

Lederteam


Lisbet Marschner


Lisbet Marschner er kunsthistoriker. Under studierne indledte hun en psykoterapeutisk praksis, som nu har varet i 30 år. Hun arbejder som konsulent, holder foredrag i bl.a. Folkeuniversitetet og har undervist i dybdepsykologiske teorier m. særligt henblik på C.G. Jung på fx Handelshøjskolen/Århus, Sygeplejeskolen i Holstebro og Præstehøjskolen i Løgumkloster. Parallelt hermed har Lisbet Marschner siddet i ”Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling” og været aktiv i en række af sit lokalområdes bestyrelser.

Lisbet Marschner har været kriseterapeut for stressramte lærere på et antal skoler i Region Midtjylland og har desuden en del private supervisions-grupper.
Lisbet Marschner har i en årrække arrangeret rejser til Assisi med temaet ”Kunst og fordybelse”, primært for Folkeuniversitetsdeltagere. Har i 2008, ligeledes i Assisi, påbegyndt kursusvirksomhed for erhvervsledere under temaet ”Udsigten udvider indsigten – led dig selv før du leder andre”. I
2010 har Lisbet Marschner afholdt seminarer for embedsledelsen for 'Danmarks Domstole' i fem byer. Har også afholdt løbende kurser i Sønderborg for ledere fra hele landet. I marts 2017 var Lisbet Marschner inviteret til at afholde seminar for mediator- og strafferetsadvokater på Nyborg Strand - et arrangement, der måtte opgives pga. den sygdom (sclerose), der siden har plaget hende og som betyder, at kursusvirksomhed nu afvikles på et begrænset plan.

 

 

Finn Thrane


Finn Thrane blev cand.mag. i dansk litteratur og filmvidenskab fra Københavns Universitet 1971 og var lærer på Askov Højskole fra 1972-85. Askov-årene åbnede mulighed for at professionalisere interessen for kamerakunst, så han underviste i fotografi samtidig med at hans egne værker blev antaget til Charlottenborgs Forårs- og Efterårsudstillinger samt andre censurerede kunstudstillinger. Fra 79-83 var Finn Thrane medlem af en fynsk kunstnergruppe.

I 1985 fik han stillingen som grundlægger og leder af landets første museum for fotografi, Museet for Fotokunst i Brandts Klædefabrik. Han har som fotoekspert vurderet, bedømt og indkøbt fotografier ved internationale festivals i Rusland, Mexico, USA, Spanien, Frankrig, Slovakiet, Litauen, Sverige og Danmark. 1988 vandt Museet for Fotokunst sammen med de øvrige offentlige kulturinstitutioner i Brandts den prestigiøse European Museum of the Year Award, og i 2006 modtog Finn Thrane på sin institutions vegne Årets danske Museumspris. September 2007 trak han sig fra chefposten for at gå på pension og hellige sig andre interesser, bl.a. sit eget fotografi. Han har, indtil 2011, siddet i det Kulturfaglige Råd under Kulturregion Fyn, og har i årene efter - udover Mikrohøjskolen - lagt kræfter i en række analyser og essays til fotografiske værker. I 2016 indgår Finn Thrane i et nyt spændende samarbejde med PORTFOLIO DIALOGUE, København. 

 

 

 

 


Mikrohøjskolen for udsyn og indsigt
Hverringevej 177, Viby
DK-5300 Kerteminde
Finn Thrane
Telefon: +45-6532 1828
E-mail: info@finnthrane.dk
Web: www.finnthrane.dk
Lisbet Marschner
Telefon: +45-8657 7370
E-mail: lisbetmarschner@hotmail.com
Web: www.lisbetmarschner.dk