Velkommen indenfor

Lær os at kende

Historien bag

Mikrohøjskolen JANUS

Navnet JANUS refererer til den romerske gud med dobbeltansigtet – kuglehovedet, der både ser frem og tilbage. Uden historie, intet fremsyn – uden udsyn, ingen indsigt.. JANUS kalder sig mikro-højskole, fordi den i det daglige drives af blot to personer, Lisbet Marschner og Finn Thrane.

Kurserne har forskellig baggrund og kan derfor antage mange former. I Lisbet Marschners regi sigter højskole-samværet mod at kursisterne opnår et rigere liv med større selvindsigt og øget nærvær i forhold til andre. Undervisningen benytter sig i udstrakt grad af deltagernes egne erfaringer og drømme.
Ud over de åbne kurser for alment interesserede kan de også special-designes som leder-kurser for særlige faggrupper, eksempelvis jurister, læger, præster, chefer eller mellemledere, der gennem større selverkendelse kan udvikle bedre lederskab.

Mikrohøjskolen har igennem sine første år med succes gennemført sådanne humanistisk betonede lederkurser og modtager gerne forslag om gentagelse og/eller nye emner. Fortsættelseskurser er løbende blevet afviklet og ny er i gang.

Arbejdet med den personlige udvikling udgør også undertonen i de kurser, der ligger i Finn Thranes regi og som har med et fortællende eller holdningsbetonet fotografi at gøre. Disse aktiviteter skifter fra sæson til sæson, kan være forankret i det omgivende landskab eller bymiljø. Hvis man har kunstneriske ambitioner og har mod på at bruge selvudvikling til at fremme et personligt billedkunstnerisk udtryk, til at eksperimentere, eller bare ønsker at gå på opdagelse i omverdenen, ja så er JANUS en lovende startrampe.

2008

Opstart

+40 år

Erfaring

2021

Ny adresse
Vores nye omgivelser

Det er med stor spænding, vi er flyttet fra skoven til byen

Mikrohøjskolen Janus passerede sit 10 år jubilæum i april dette år. I alle disse år har det ligget trygt og godt i rammen af godsets Hverringes gamle skovfogedbolig på Hverringevej 177 midt i skoven. 

Men nu skifter skolen adresse. Fra efteråret 2019 rykker kursusvirksomheden ind til Kerteminde by, til Sortekilde, som er det gamle navn på det bygningskompleks, som husede byens nu nedlagte Husflidshøjskole. Her finder man Mikrohøjskolen under adressen Hyrdevej 15 A, 2. sal.

Er arealet blevet mindre, så er til gengæld udsigten blevet videre – Sybergland, Kertemindes nye attraktive naturområde, anes fra vinduerne imod nord.


Mikrohøjskolen JANUS

Velkommen til en højskole, som beskæftiger sig med humanistisk betonede lederkurser, fotorådgivning, drømmeforståelse, skriveværksted samt fotografiske inspirationskurser.

Kontakt os

  • Finn: +45 61 60 42 96
  • Lisbet: +45 61 16 47 48
  • Hyrdevej 15 A, 2. sal.
    5300 Kerteminde
  • Følg os på Facebook

DESIGNET AF PLICO A/S. ALL RIGHTS RESERVED